Onze activiteiten

Koffieluitjes ontmoet elkaar 3 keer per maand; tijdens een koffie ochtend, een kaartochtend en een activiteit. Dat kan een uitje zijn of een workshop in de ontmoetingslocatie van de buurt. Deze activiteiten worden door de senioren zelf gekozen tijdens de Kerstviering. Dan “vergaderen” we over het komende jaar, bespreken de geïnventariseerde ideeën en maken gezamenlijk een keuze en vullen de jaarplanning.

Naast de jaarplanning ontvangen de senioren ongeveer een week voor de activiteit een dagplanning. Hier kunnen zij precies op zien wat we gaan doen, waar we verzamelen, hoe laat en hoe lang de activiteit is. We hebben gemerkt dat dit erg prettig werkt voor de mensen. In de maanden juli en augustus zijn er geen activiteiten maar wel koffie ochtenden.


Vervoer

Senioren die mobiel genoeg zijn, mogen op eigen gelegenheid naar de ontmoetingslocatie van de Koffieluitjes komen. Mensen die slechter ter been zijn, kunnen door onze vrijwilligers opgehaald en weer thuis gebracht worden. Bij activiteiten die niet op de ontmoetingslocatie van de Koffieluitjes worden georganiseerd, wordt eveneens het vervoer verzorgd. Indien de locatie binnen een cirkel van ongeveer 25 KM ligt, gaan we met personenauto’s en wordt een bijdrage gevraagd. Indien de afstand verder is wordt er gereden met busjes van Noot. We hebben chauffeurs die ons elke keer weer netjes en veilig op plaats van bestemming brengen en gezellig de dag met ons door brengen.

Kosten

Deelname aan Koffieluitjes is in principe kosteloos. We vragen enkel een standaard bijdrage van €1,- per maand voor de lief- en leedpot. Dit gebruiken wij voor bijvoorbeeld een kaartje bij verjaardagen of ziekte, een bloemetje namens de groep, etc.

Zoals eerder benoemd hanteren wij een eigen bijdrage indien wij met eigen auto’s op pad gaan in plaats van met de busjes van Noot. Deze bijdrage bedraagt 2,50 per persoon.

Aanmelden of meer informatie?

Wilt u zich aanmelden voor koffieluitjes of meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.