Over ons

Wij zijn de vrijwilligers van Koffieluitjes. Als team staan wij klaar om in de buurt en op locatie onze Koffieluitjes (onze senioren) een zinvolle dag-/weekinvulling te geven!

Img 20200627 Wa0000

Natasja van den Brink

Oprichter

Ik geloof in ‘samen is niet alleen’. Voor mij is gehoord en gezien worden een onderdeel van zingeving. En dat is wat ik met de Stichting Koffieluitjes Ede wil bereiken.

lorraine

Lorraine van der Kuij

Coördinator

Sinds juni 2021 ben ik de nieuwe coördinator voor de Koffieluitjesgroep in het Centrum. Ik ben erg trots dat ik deze groep mag gaan creëren en de koffieluitjes te ontmoeten. Daarnaast volg ik de deeltijdopleiding Social Work aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Vrijwilligers Indi

De Vrijwilligers

Koffieluitjes

Zo’n 15 vrijwilligers maken het mogelijk om met onze senioren koffie te drinken en activiteiten te ondernemen in de verschillende wijken in Ede.

Bestuur

Het bestuur

Bestuursleden

Erik Basset (voorzitter), Gerard Threels (penningmeester / secretaris) en Jet Verhoeff (algemeen lid) van Stichting Koffieluitjes Ede.

Bestuursleden ontvangen uitsluitend een vergoeding voor gemaakte onkosten.

Help mee als vrijwilliger!

We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn

Hoe het begon…

Koffieluitjes Indische Buurt is eind 2014 ontstaan naar aanleiding van een burgerinitiatief op verzoek van de Gemeente Ede. Doel van dit initiatief was het verbeteren en vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in de Indische Buurt. Omdat er al diverse activiteiten voor kinderen werden georganiseerd, werd besloten ons te gaan richten op senioren.

Flyeren vonden wij geen goed idee, veel mensen moeten een drempel over, die bereik je niet met een flyer. Het werd persoonlijk uitnodigen aan de deur en aan de hand meenemen.

De groep begon steeds meer te groeien en door te luisteren naar de wensen van de groep zijn we gaan uitbreiden van alleen een koffie uurtje, naar ook een activiteit en een haakochtend. In de loop van de tijd is het haakuurtje een kaart/ spelletjesochtend geworden. We vinden het belangrijk om elke keer te blijven kijken hoe de extra ochtend wordt ingevuld. De ochtenden variëren van sport, spel tot muziek. De activiteiten worden door de mensen zelf bepaald wat zorgt voor veel draagvlak voor de activiteiten.

Nu, bijna 6 jaar later tellen telt Koffieluitjes Indische Buurt een groep van 32 mensen, van senioren, vrijwilligers tot chauffeurs.

Het mooie van Koffieluitjes is dat er onderling fijne vriendschappen en contacten ontstaan die buiten de contactmomenten van Koffieluitjes verder gaan. Daarmee wordt het sociale netwerk nog meer vergroot. Mensen gaan tussendoor koffie bij elkaar drinken, koken samen en zijn er ook in de moeilijkere tijden voor elkaar.

Het concept Koffieluitjes werkt en vanaf november 2019 is Stichting Koffieluitjes Ede in het leven geroepen om het concept verder uit te kunnen rollen naar andere wijken in Ede. Zo is Koffieluitjes de Velder in oktober 2019 gestart en start Koffieluitjes Beatrixpark eind januari 2020. Wij zijn hierin erg dankbaar voor het vertrouwen van de Gemeente Ede die hier in ondersteunt. Onze droom is om over enkele jaren in alle wijken in Ede een Koffieluitjes groep te hebben. Dit kunnen we alleen realiseren door samen te werken met andere organisaties, met vrijwilligers en fondsen.

Onze samenwerkingspartners

Stichting Koffieluitjes werkt met een aantal partners veelvuldig samen om alle activiteiten die wij als Koffieluitjes ondernemen, mogelijk te maken. Dank daarvoor!

Noot Ede

Personenvervoer

Met Noot personenvervoer uit Ede verzorgen we het vervoer voor onze activiteiten.

Present Logo

Present Ede

Stichting

Present Ede signaleert mogelijke deelnemers van Koffieluitjes.

Kolk 7

Buurtcentrum de Kolk

Locatie

Locatie voor de Koffieluitjes Indische Buurt.

Het Maanderzand 1

Het Maanderzand

Locatie

Locatie voor de Koffieluitjes Beatrix Park.

Velder

Wijkcentrum De Velder

Locatie

Locatie voor de Koffieluitjes De Velder.

Stimenz

Stimenz

Maatschappelijk werk

Onafhankelijke Inwonersondersteuning in Ede.