Steun van het Oranje Fonds

Sinds de Corona crisis en de 1,5 meter samenleving is het vanaf 16 maart niet mogelijk om de geplande activiteiten van Koffieluitjes in de 3 groepen te organiseren. De behoefte hieraan is wel enorm groot, zeker hoe langer het duurt.

Door middel van alternatieve “activiteiten”, elkaar bellen en kaarten sturen proberen wij de mensen te ondersteunen en ze te laten weten en voelen dat wij aan ze denken en er voor hen en elkaar zijn. Dat wij samen, en met elkaar, Koffieluitjes zijn!

Deze alternatieve “activiteiten” kosten extra geld. Gelukkig heeft het Oranje Fonds extra geld beschikbaar gesteld voor sociale en lokale initiatieven tegen eenzaamheid tijdens de Coronatijd. Het is geweldig dat het Oranje Fonds besloten heeft ons financieel te ondersteunen met een bedrag van 2500 euro! Dankzij het Oranje Fonds kunnen wij tot 1 juni al deze extra attenties en (thuis) activiteiten doen. Onze Koffieluitjes hebben dit enorm gewaardeerd. Ondanks dat ze fysiek niet samen waren, had men wel het gevoel dat ze samen een bloemstuk hebben gemaakt, geluncht hebben en even konden lachen of hun verdriet delen.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

https://www.oranjefonds.nl/